Expoziția colectivă „Permanent World Encyclopedia”, un demers de promovare a tinerei generații de artiști la nivel național, debutează la Reșița
Arta Prezentului, în parteneriat cu Empower Artists, două platforme culturale inovatoare, create pentru a susține și promova arta contemporană din România, anunță cu entuziasm inaugurarea evenimentului expozițional „Permanent World Encyclopedia”, o manifestare artistică de anvergură, itinerată în patru orașe importante din țară: Reșița, Craiova, Brașov și București.
Vernisajul expoziției va avea loc joi, 5 septembrie, începând cu ora 18:00, la Muzeul Banatului Montan din Reșița (Sala Sălișteanu) în prezența curatorului și a artiștilor.

„Permanent World Encyclopedia” aduce o diversitate de expresii artistice, de la pictură și grafică la new media și inteligență artificială, oferind publicului reșițean oportunitatea de a explora noi perspective în arta contemporană.

Artiști participanti: Roxana Ajder, Adrian Buda, Mihaela Coandă, Iulian Cristea, Călin Dumitrașcu, Iuliana Hlihor, Dariana Ilie, Andrei Ispas, Ana Lupu, Andreea Mihalka, David Miholcsa, Moga Dan Marius, Ada Muntean, Oana Năstăsache, Raluca Pavelescu, Iulia Pușcașu, Daniel Semenciuc, Codruț Zele. Curator: Norbert FILEP.

Reșița, un partener al culturii

Reșița este un oraș cu o receptivitate surprinzătoare față de inițiativele culturale. Sprijinirea acestui eveniment important, confirmă angajamentul față de promovarea culturii și conștientizarea rolului vital pe care aceasta îl joacă în regenerarea urbană, dar și în consolidarea identității comunității locale. Pe durata expoziției se vor desfășura o serie de ateliere creative și tururi ghidate, menite să stimuleze implicarea comunității și să familiarizeze publicul cu practicile artistice contemporane.”, a precizat Angela Izvercian, inițiatoarea proiectului.

Muzeul Banatului Montan susține și promovează inițiativa artiștilor plastici contemporani prin găzduirea și organizarea de expoziții, ateliere și evenimente artistice. Dorim să conturăm în Reșița un pol al artei contemporane prin fixarea în conștiința publică a faptului că arta joacă un rol esențial în societate.”, a declarat Livia Magina, managerul Muzeului Banatului Montan.

Un demers sustenabil pentru scena artistică românească

Evenimentul expozițional reprezintă un nou capitol în demersul continuu al platformelor culturale Arta Prezentului și Empower Artists de a susține și promova arta contemporană românească. Prin acestă inițiativă își reafirmă angajamentul de a facilita accesul publicului la arta contemporană de calitate și de a sprijini artiștii tineri și emergenți.

Calendarul expozițiilor:

Reșița: Muzeul Banatului Montan – 5 septembrie – 29 septembrie 2024. Vernisaj: 5 septembrie, h 18:00.
Craiova: Gloriae Art Gallery– 3 octombrie – 31 octombrie 2024. Vernisaj: 3 octombrie, h 18:00.
Brașov: Muzeul de Artă Brașov – 7 noiembrie – 3 decembrie 2024. Vernisaj: 7 noiembrie, h 18:00.
București: Cartierul Creativ Amzei – 12 decembrie 2024 – 15 ianuarie 2025. Vernisaj: 12 decembrie, h 18:00.

Programul activităților conexe (ateliere creative și tururi ghidate) va fi anunțat în curând pe paginile de social media a celor două platforme Arta Prezentului și Empower Artists. Participarea este gratuită în limita locurilor disponibile.

***

Parteneri eveniment Reșița: Muzeul Banatului Montan, Primăria Municipiului Reșita, Universitatea Babeș-Bolyai, Agape artă&natură.

Proiectul expozițional de la Reșita este co-finanțat de Primăria Municipiului Reșița prin programul cultural Granturi R.E.S.I.Ț.A.

Parteneri media: Radio România Cultural, Empower Artists Magazine, Feeder.ro, The Institute, ArTeVezi, Curatorial.ro, Revista Atelierul.

Despre inițiatorii proiectului

Arta Prezentului (www.artaprezentului.ro) și Empower Artists (www.empowerartists.org), un proiect editorial lansat de Asociația Culturală Empower Art & Artists, sunt platforme dedicate sprijinirii și promovării artiștilor vizuali români. Empower Artists facilitează interacțiunea dintre public și comunitatea artistică, iar Arta Prezentului oferă un spațiu esențial pentru promovarea și vânzarea creațiilor artiștilor. Cele două platforme urmăresc să joace un rol esențial în dezvoltarea și susținerea scenei artistice din România.

Pentru mai multe informații, vizitați website-urile și paginile de social media Arta Prezentului și Empower Artists, și urmăriți activitățile viitoare ale organizatorilor.

Contact:

E: contact@empowerartists.org

E: office@artaprezentului.ro

M: +40 722.359.624